| Yhdistys | Observatorio | Kuvia | Tiedotukset | Linkit | Ota yhteyttä | In English
Hämeenlinnan tähtitieteenharrastajien yhdistys Vega ry

Vega on Hämeenlinnan seudulla asuvien tähtitieteenharrastajien yhdistys, joka on perustettu vuonna 1981.  Yhdistyksessä on jäseniä 69. Puolet jäsenistöstä on perhejäseniä. Toisen puolen kattavat yksityisjäsenet yli 21-vuotiaat sekä alle kymmenen (8-15v) nuorisojäsentä. Yhdistyksellä on myös kunniajäseniä. Kaikkiaan yli 130 henkilön yhteinen kiinnostus tähtitaivaaseen ja sen ilmiöihin jakaa jäsenistön 8-75 vuotiaisiin ja kaikkiin koulutus- ja ammattitaustoihin.

Observointimme jatkuu Koirakoulunkatu 3:ssa 31. elokuuta 2016 asti ja Ahveniston vesitornin tulevaisuutta jatketaan suunnittelulla toimintamme jatkamiseksi nykyisissä tiloissa. Rakennuksen purkamisesta on muutoin olemassa päätös.

Yhdistyksellä on observatorio, joka sijaitsee Ahveniston vesitornin katolla. Tästä näet kartalta tornin sijainnin. Vegan kirjasto sijaitsee neljännessä kerroksessa missä kerhohuoneemmekin on ja käsittää suunnilleen 94 kirjaa ja noin 290 lehteä. SKY&TELESCOPE sekä Tähdet ja avaruus ovat tärkeimmät lehdet vuodesta toiseen. Vega r.y:n oma lehti ZENIITTI on ilmestynyt 1996, 1999 painettuna versiona ja digitaalisena 2012. ZENIITTI 2012 on luettavissa pdf-versiona palvelimeltamme selaimellasi - lisätiedot 044-726 0056.

Vegan toiminnalle kehitetään kerhoiltoja ja suurelle yleisölle tarkoitettuja tähtinäytäntöjä joita pidetään koko vuoden ajan mukaan lukien valoisa kesäaika. Tällöin aurinkohavainnointi on mahdollista.

Tähtinäytäntöjä pidetään joka kevätkausi maanantaisin 19-21 tammikuusta maaliskuuhun ja syyskuusta  jouluun. HUOM! säävaraus - pilvisellä säällä ei pidetä näytäntöjä . Näytännöt päättyvät 31.3. ja alkavat viimeisenä maanantaina syyskuussa.

Suorita Vegan observatorion käyttökurssi, lunasta avain ja ryhdy digikuvaamaan yhdistyksen kameralla!!

Kaikki tähtitieteestä kiinnostuneet henkilöt ovat tervetulleita Vegan jäseniksi. Jäsenmaksu on aikuisilta (yli 21 vuotiaat) ¤25 (euroa) ja lapsilta (alle 21 vuotiaat) ¤15 (euroa). Perhejäsenmaksu (samassa taloudessa asuvat vanhemmat ja alle 18 vuotiaat lapset) ¤30 (euroa). Jäseneksi voit liittyä esim. tähtinäytöksen yhteydessä tai ottamalla yhteyttä sihteeriin tai puheenjohtajaan. Myös tekstiviestillä ja sähköpostilla - katso Tiedotukset.

Maisema 


Päivitetty 1.1.2016
© 2002-  Vega r.y.